U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Vernieuwbouwproject

Klein Begijnhof Gent

Wonen in UNESCO werelderfgoed in het centrum van GENT
Klein Begijnhof Gent - IMMOMATCH

Convent Hof Ter Bloemen

In het stadscentrum van Gent, Lange Violettestraat, vinden we dit pareltje terug waar innerlijke rust en de sereniteit van de natuur elkaar treffen. Het is een plek waar men zich kan terugtrekken, weg van de stress en spanningen van het dagelijks leven.

Het convent Hof ter Bloemen binnen het Klein Begijnhof heeft een totaal renovatie genoten in 2023 met in het bijzonder oog voor het behoud van de authenticiteit van de originele elementen zoals ramen, vloeren en de historische voorgevel.


Het hof omvat 9 appartementen, 2 triplex woningen, een gemeenschappelijke binnentuin en een voortuin.

Het Convent is volledig ommuurd en situeert zich pal in het midden van het Klein Begijnhof met uitzicht op de impressionante Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyekerk.

Alle appartementen beschikken over twee inkomdeuren, dit zorgt voor extra veiligheid en meer privacy voor de bewoners.
De architect heeft ervoor gekozen om te werken met een warm parketvloer, dit vormt esthetisch een harmonie met andere houten elementen bijvoorbeeld de houten draagbalken van de plafonds.
In de kelderverdieping zijn aparte bergingen voorzien en op de binnenkoer bestaat de mogelijkheid om uw fiets netjes zijn plaats te geven.
De aangename sfeerverlichting draag bij tot de gezelligheid binnen in de tuin.
 

 

 

Klein Begijnhof Gent - IMMOMATCH

6 appartementen beschikbaar

App 1: 201- 0003

Dit gelijkvloerse appartement is bijzonder interessant voor allen die hun toekomstige thuis volledig zelf willen indelen en inrichten.
Wij bieden u de mogelijkheid om weg te dromen en creatief te zijn.
Een van de grootste voordelen van dit appartement is de mogelijkheid tot aanpassing en personalisatie. U krijgt de vrijheid om het interieur volledig naar uw eigen smaak en behoeften aan te passen. Van de indeling van de ruimtes tot de keuze van materialen en afwerkingen, alles kan worden aangepast aan de voorkeuren van de eigenaar.
De relatie met de prachtige binnentuin spreekt aan om te leven met open ramen, u vertoeft in een sprookje.
Om u te ontzorgen krijgt u inzage in een plan met een mogelijke indeling.

App 2: 201- 0002

Dit sfeervol appartement heeft een unieke uitstraling en is overgoten met natuurlijk daglicht.
De authentieke ramen en vloeren spreken boekdelen en vertellen hun historisch verhaal uit de 17de eeuw.
De ramen zijn voorzien van originele zonneluifels, een extra troef voor uw privacy.
Dit appartement geniet van twee volwaardige sfeervolle slaapkamers.
De leefruimte kijkt u uit op de gezellige, verzorgde afgebakende voortuin.
De afgebakende voortuin geeft een verzorgde uitstraling aan het geheel en draagt bij aan de totale esthetiek van het Klein Begijnhof, en extra veiligheid aan zijn bewoners.
De comfortabele voortuin geeft rechtstreeks toegang tot het Begijnhofpark en de impressionante Onze-Lieve-Vrouw Presentatiekerk.

App 6: 201- 0102

Op de eerste verdieping vinden we dit riante drie-slaapkamer appartement terug met kamerhoge prachtige ramen in iedere leefruimte.
Met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 153 m2 kent deze eigendom zijn gelijke niet.
De aanwezigheid van een ruime lift biedt voor iedere leeftijdscategorie het ideale comfort.
Dit luxueus appartement met drie slaapkamers, elk met een eigen badkamer, biedt een aantal voordelen en luxe voor de bewoners.
Elke slaapkamer met een eigen badkamer zorgt voor een gevoel van privacy en comfort. Je kunt genieten van jouw persoonlijke ruimte zonder zich zorgen te maken over het delen van een badkamer met anderen.
 

App 8: 201- 0301

Bij het betreden van de loft word je begroet door een overvloed aan natuurlijk licht dat door de ramen stroomt, waardoor de ruimte wordt verlicht en een gevoel van openheid en lichtheid ontstaat.
Met maar liefst negen raampartijen en een buitenterras, is dit een van de meest lichtrijke appartementen binnen het Convent.
Het terras biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de Gentse skyline.
De combinatie van verschillende materialen zoals staal, hout en glas geven deze unit een moderne, hedendaagse look.
De loft beschikt tevens over een extra opbergruimte en een privatieve toegang via de lift.
De vloerverwarming geeft je meer ruimte voor het plaatsen van kunstwerken en meubels.
Kortom, door een samenspel van warme en ruwe elementen voelen de ruimtes zowel modern als nostalgisch aan, met een unieke mix van karakter en charme.

App 9: 201- 0201

Deze indrukwekkende penthouse bevindt zich op de bovenste verdieping van het Convent, het terras biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de omgeving.
De houten draagstructuur van het zadeldak geeft de leefruimtes een extra authentieke sfeer en exclusiviteit.
Zowel de masterbedroom als de tweede slaapkamer beschikt over een privatieve badkamer.
De vloerverwarming biedt meer ruimte voor de persoonlijke inrichting van meubels.
De gelijkmatige warmteverdeling zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is tevens energiezuinig.

Triplex appartement: 201A – 0002

Waarom kiezen voor een triplex appartement?
Het is simpel, je krijgt veel meer ruimte, het huiselijke gevoel van een woning, en kunt tevens genieten van de sociale beleving. Je deelt het gebouw met andere bewoners, waarmee je weleens aan de praat geraakt.
Het Convent hof ter Bloemen biedt een unieke woonervaring die het beste van verschillende woonsferen combineert.
Bij het betreden van de triplex valt meteen de ruimtelijkheid op, dankzij de verschillende niveaus die verbonden zijn door een centrale trap. De inrichting is uitnodigend, met warme lijnen en slim gebruik van ruimte.
Op het eerste niveau bevindt zich de bureaukamer, badkamer, wasplaats en de masterbedroom met een dressing ensuite waar de ruimte naadloos in elkaar overvloeit.
Elk niveau biedt u de mogelijkheid om een personenlift te instaleren mocht dit op een latere leeftijdsfase aan de orde komen.
We komen vervolgens op het tweede niveau, waar zich de hobbyruimte, tweede slaapkamer en een extra badkamer bevindt.
Dakramen zorgen voor veel natuurlijk licht, de praktische indeling en privatieve toegang tot elk verdiep geven de triplex die extra originele toets.
Kortom, het origineel wonen in een triplex appartement biedt een moderne, exclusieve woonervaring met veel ruimte en flexibiliteit. Met slimme indelingen, hoogwaardige afwerkingen en mogelijkheid tot installatie van een privé lift, is het de perfecte combinatie van stijl, comfort en functionaliteit.
 

Klein Begijnhof Gent - IMMOMATCH
Klein Begijnhof Gent - IMMOMATCH

WEETJES

UNESCO?

De Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, beheert de werelderfgoedlijst, die locaties van cultureel, historisch, wetenschappelijk of andere belangrijke betekenis omvat. Deze plaatsen worden bekeken als van buitengewoon belang voor de mensheid en moeten worden bewaard voor toekomstige generaties.


Verschil tussen een non en een begijntje?

In een klooster legde een non drie eeuwige geloftes af: de gelofte van zuiverheid, van gehoorzaamheid en van armoede. Een begijn hield het bij twee tijdelijke geloften, deze van zuiverheid en gehoorzaamheid aan de wetten van het begijnhof.

Wat zijn de voordelen van een erfpachtovereenkomst?

  1. Financiële flexibiliteit: Erfpacht biedt een alternatieve manier om grond te verwerven zonder de volledige eigendom ervan te hoeven kopen. Dit kan de initiële kosten verlagen, waardoor het voor u financieel haalbaarder wordt om onroerend goed te verwerven.

  2. Toegang tot unieke onroerende goederen: Erfpacht kan u de mogelijkheid bieden om toegang te krijgen tot onroerend goed op locaties waar de aankoop van grond te duur is. 

  3. Lagere initiële kosten: In plaats van de volledige waarde van het onroerend goed te betalen, betaalt u als erfpachter een periodieke vergoeding aan de grondeigenaar. Dit kan de initiële investering aanzienlijk verminderen, u krijgt de mogelijkheid om uw droompand te bewonen.

  4. Risicospreiding: Erfpacht kan een manier zijn om risico's te spreiden. Bijvoorbeeld, als de waarde van de grond stijgt, kunt u als erfpachter profiteren van de waardestijging van het pand zonder de volledige eigendom van de grond te bezitten. Aan de andere kant, als de waarde van de grond daalt, zijn erfpachters niet zo zwaar getroffen als wanneer ze de volledige eigenaar zouden zijn.

  5. Beheer en onderhoud: In sommige erfpachtovereenkomsten kan het beheer en onderhoud van de grond de verantwoordelijkheid zijn van de grondeigenaar. Dit kan een voordeel zijn voor erfpachters, omdat ze zich minder zorgen hoeven te maken over deze aspecten van het eigendom.

Het is echter belangrijk op te merken dat de voordelen van een erfpachtovereenkomst afhankelijk zijn van de specifieke omstandigheden van elke situatie. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen voordat u een erfpachtovereenkomst aangaat.


 

6
Units
1-3
Slaapkamers
6
Tuinen
3
Terrassen
jan2024
Oplevering
87 m²
Min. opp.
Klein Begijnhof Gent - IMMOMATCH

Vernieuwbouwproject

Klein Begijnhof Gent

Ruime 1-, 2- of 3-slaapkamer appartementen met een uiterst hoogwaardige afwerking.
Klein Begijnhof Gent - IMMOMATCH